Pride Art skal kuratere to utstillinger på to av Oslomuseene som pilotprosjekter for Skeivt kunst- og kultursenter. Der skal vi teste ut prinsipper senteret skal bygges på og samle erfaring i møte med to spennende institusjoner for å bli best mulig rustet til å åpne senteret når vi får tilgang på lokaler. 

På Interkulturelt Museum i de gamle lokalene til Grønland politistasjon åpner vi utstillingen “Grenseløs – Ikke om oss uten oss» 20/5. Den står til 28/6. 14 skeive organisasjoner som jobbet for skeive rettigheter er inviter til å kuratere hver sin av de 13 fengselscellene med kunstneriske uttrykk på den måten de mener representerer organisasjonens målgruppe. Piloten skal utforske konseptet sambruksmodell og uenighetsfellesskap. Der skal det foregå mye spennende i tillegg til utstiling og være en viktig møteplass og safe space i pride-måneden

8/6 åpner vi utstillingen «SKAPE(T)  – Undergrundstemmer fra skeiv kunsthistorie og frigjøringskamp» på Oslo Bymuseum. Den skal stå ut 2022 og muligens vandre videre. SKAPE(T) skal fortelle norsk skeiv kunsthistorie hovedsakelig  på tiden fra 1977. Her presenteres kunsten som kommentarer til viktige strømninger i skeiv frigjøring, og fokus er på kunstens aktivistiske og kollektive side. Vi skal samarbeide med flere aktører, men det er Pride Arts historie som vil stå i sentrum. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Read more