Prosjekter

Skeiv historie på museum

Tema på Musuemsforbundet og Skeivt Arkivs webinar «Skeiv historie på museum» 10/12-2020 var Pride Arts metode og tradisjon. Museolog og kunsthistoriker Mathias Skaset innledet arrangementet med å snakke om skeiv museologi, skeive utstillinger i Norge og skeive utstillingsstrategier. Webinaret ble arrangert for å inspirere museer til å markere 50-årsjubileet for opphevelsen av straffelovens § 213. Skaset, som også er medlem av Pride Art, fortalte om sin masteroppgave «I Fought, Therefore I Am: En undersøkelse av Pride Art og skeive perspektiver på museer».

https://museumsforbundet.no/nyheter/skeiv-historie-pa-museum/

Skeiv litteratur

På sin faste årlige arena under Oslo Pride retter Pride Art fokus på skeiv litteratur med et spennende og variert dagsprogram med forfattermøter, høytlesning, bokbad og performance av forfattere. I 2019 samlet vi skeive forfattere fra ulike generasjoner til dialog hvor vi spurte panelet. Trenger vi spesifikt skeiv litteratur i dag? Geir Bie og forlegger Arve Juritzen ledet samtalen mellom de første generasjonenes skeive forfattere Gudmund Vindland og Gerd Brantenberg.

Kreativt verksted og barnas dag under Oslo Pride

Pride Art inviterer kjønnskreative barn og barn av skeive familier og deres foresatte til en feiring av kreativitet og glede under Oslo Pride.

Skamløs

Pride Art starter ny grensesprengende tradisjon for skeive utstillinger på Sørlandet under
Skeive Sørlandsdager 2018.

Les om utstillingen:

https://www.gaysir.no/#/artikkel/19567

https://www.sagat.no/skeiv-samisk-kunst-i-bibelbeltet/19.13483

Arendalsuka 2018

Pride Art lager utstilling i de tomme lokalene til Arendals gamle tingrettsal og politistasjonens glattceller under Arendalsuka 2018

Les om utstillingen: https://www.pressreader.com/norway/agderposten/20180815/281960313589300

OPENART 2020

Skeiv utstilling i Russland med Tove-Mari Oddersal.

Pay it forward 2020

Omstridt skeiv utstilling i Kristiansand under Skeive Sørlandsdager 2020 17.-21. august med internasjonal solidaritet og mangfold i fokus.

Les om utstillingen:

https://www.fvn.no/kultur/i/GGzQMq/grovt-blasfemisk-og-pornografisk

https://blikk.no/kristiansand-lesbisk-pride/strid-om-skeiv-kunst-i-kristiansand/195394

Torsken kunstfestival 2021

Torsken kunstfestival er en lokal kunstfestival på Torskeholmen i Grimstad. Vi deler magiske kunstopplevelser til og i byen. Formålet er å skape levende møter mellom publikum og kunstnere.


Les om utstillingen: https://www.pressreader.com/norway/grimstad-adressetidende

Broken Silence under Skeive Sørlandsdager 2021

Tittelen på utstillingen ble til da årets pride tema er International solidaritet. Vi bryter stillheten i solidaritet med mennesker rundt om i verden som opplever diskriminering, undertrykkelse og urettferdighet. Vi ønsker ikke stillhet, dette er brøl mot vold og overgrep. Et skrik etter frihet, likhet og rettferdighet. Som Urban dictionary sier: «Broken silence is the silence that drowns a situation after hearing or witnessing something heart-breaking”.

“Synlighet er motgift til skam og stilltien, og kunnskap er motgift til fordommer og hat»
– Pride Art

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Read more