Donerer maleri til auksjon

Kunstneren Marlen E. Flatsetø donerer maleriet sitt «Pink passion – the sky is the limit» til Pride Arts arbeide for å skape trygge møteplasser for skeiv ungdom som ikke er knyttet til fest og rus. Kunstverket er beregnet til å ha en verdi på minst 30.000 kr og skal auksjoneres bort i forbindelse med kunstfestivalen Wunderkammer i oktober.

MALERIET
Utgangspunktet for maleriet er et samarbeid mellom kunstneren og interiørprofilen Nina Lunde (VillaFloris) som ønsket et fargerikt friskt pust til veggen hennes hvor motivet skulle være litt utfordrende og bryte med standarden. Marlen malte bildet i løpet av en måneds tid, og hadde mye dialog underveis om maleriet med Nina Lunde før det så hang hos henne en periode.

På spørsmål om hva maleriet betyr for henne, svarer Marlene: – Jeg føler maleriet representerer frihet, feminisme, likeverd og menneskerett, noe jeg er svært opptatt av uavhengig av tema. Selv er jeg heterofil med mann og barn og har aldri kjent på diskriminering pga. homofili på kroppen. Men jeg har venner og familie som har ulike opplevelser med dette og det vekker en sterk følelse av urettferdighet i meg at noen skal behøve å kjempe for sin legning. Alle skal kunne elske akkurat hvem de vil. Nakenhet, sensualitet og seksualitet mellom mennesker er uttrykt i kunst siden tidenes morgen. Vi er vant til å se mye av dette i kunstens verden. Likevel oppleves det kontroversielt med en gang dette er av to kvinner. Når det er sagt, har jeg mottatt nesten utelukkende positive reaksjoner på bildet selv og det er mitt desidert mest populære maleri og trykk. Jeg synes bildet er vakkert, og egentlig relativt uskyldig selv om det er nakenhet og et kyss på en pupp. For meg viser det kjærlighet mellom to mennesker og at det er vakkert.

FARMENPROFIL BISTÅR
Under 2021 kontaktet Marlene farmenprofilen Lene Sleperud og spurte om hun hadde lyst til å bistå med å spre budskapet i sitt nettverk. Kontakten mellom de to ble til at Marlene laget en trykk kampanje av maleriet hvor hun donerte 30% av salget til Amnesty Norge sitt formål; som er like rettigheter for LHBT-personer. Marlene forteller: Lene fikk et prøvetrykk fra meg for å dele kampanjen. Hun har senere delt på eget initiativ i sine kanaler når bildet ble rammet inn, og det har også blitt vist på God Kveld Norge da de var hjemme hos farmen-paret Lene og Tonje rett før jul 2021.

KONTAKT MED PRIDE ART
Marlene kom etter hvert i kontakt med Pride Art for å få hjelp til å auksjonere bort maleriet sitt og hun forteller vidare: Det kunne jo egentlig ikke passet bedre enn i år da det er stort fokus på skeivt kulturår, og da jeg fikk innsikt i det fine arbeidet Pride Art gjør for å skape trygge møteplasser for skeiv ungdom som ikke er knyttet til fest og rus, som de fleste arenaene for denne gruppen er i dag, var det noe jeg kjente tvert at jeg gjerne ville bidra til på min måte. Og så er det jo positivt synlighet for meg også selvfølgelig. Min største drøm er å kunne leve av kunsten som yrke, men jeg har også et sterkt ønske om å kunne bidra til en bedre verden og samfunnsaktuelle temaer gjennom kunsten min. Så der jeg ser at det kan gjøre en forskjell kommer jeg til å gjøre sånne ting innimellom salg og bestillinger.


MARLENES TIPS TILL KUNSTNERE SOM ØNSKER Å SELGE
– Den digitale verdenen har åpnet opp muligheter for mer selvstendighet for kunstnere, uten å være prisgitt galleri representasjon. Jeg selger mest kunst via Instagram og Facebook, da aller mest bestillingsverk. Trykkene er mest solgt via nettsiden. Originale verk jeg har malt har solgt mest fysisk på utstilling. Jeg har ingen fasit på hva som fungerer best, men jeg forsøker å lage spennende og engasjerende innhold som gjør at jeg skiller meg ut litt. Jeg bruker også annonse-funksjonene på Facebook og Instagram, men har noe trøbbel med det ettersom mye av kunsten min viser nakenhet som bryter med retningslinjene og blokkerer for annonser. En fin balanse av profesjonalitet og personlige innslag funker for meg. Jeg har også vært heldig å få noen gode samarbeid som har bidratt til mer synlighet, bl.a. med interiørprofil Nina Lunde, farmen-profil Lene Sleperud, Byggmester Haagensen, langrennsløper Kathrine Hersem og artist Adrian Sellevoll. Kunst er både et tøft yrke og et økonomisk ustabilt yrke for de fleste, så man er nesten avhengig av synlighet for å kunne få det til å gå rundt. Jeg tror nok mange vegrer seg for å profilere seg og kunsten sin, og også å prise arbeidet sitt. Det beste rådet jeg kan gi er å ha tro på det man gjør selv, prøve å holde en rød tråd i uttrykket, bruke tilgjengelig kanaler for alt det er verd, sette seg delmål for hva man ønsker å oppnå og ikke vær redd for å by på seg selv.

AUKSJONEN
Maleriet auksjoneres bort under Pride Arts kunstfestival «Wunderkammer» på DOGA i Oslo 7. til 16. oktober, hvor det arrangeres et fund rising arrangement den 14. oktober i Jacob Kirke. Mer informasjon gis ved åpningen av «Wunderkammer» på doga 7. oktober.

Du kan se og lese mer om Marlenes kunst på nettsiden hennes: https://www.ipaint.no/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Read more